Komentara: 4
Pregleda: 2663
Foto

Građevinski fakultet obeležio pola veka postojanja

26.04.2024. u 08:15h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće upriličena je svečanost povodom pola veka postojanja Građevinskog fakulteta u Subotici.
Građevinski fakultet obeležio pola veka postojanja

Za pet decenija rada ova visokoobrazovna ustanova iznedrila je gotovo 2.400 inženjera građevine i geodezije, 692 master inženjera, kao i 22 doktora nauka.

- Izuzetno smo ponosni na stručnjake koji su ponikli sa našeg fakulteta i danas rade širom sveta na vrlo odgovornim funkcijama - istakao je prof. dr Milan Trifković, dekan Građevinskog fakulteta i dodao da je ova ustanova, prateći savremene trendove, pretrpela brojne transformacije, a istovremeno nikada nije gubila na kvalitetu - Napredak tehnike i tehnologije promenio je sve discipline i struke, pa tako i građevinu i geodeziju. To je veliki izazov za nas, jer novi inženjer mora da ima drugačiji kvantum znanja da bi mogao da odgovori zahtevima prakse, ali mi stalno prilagođavamo planove i programe i uspevamo da školujemo stručnjake koji su veoma konkurentni na tržištu rada.

Građevinski fakultet obeležio pola veka postojanja

Na studijskom programu Građevinarstvo postoji čitava lepeza smerova, a od pre sedam godina na Građevinskom fakultetu u Subotici školuju se i budući inženjeri geodezije.

- Namera nam je da u skorijem periodu akreditujemo i doktorske studije geodezije - dodao je Trifković.

Pohvale na račun rada Građevinskog fakulteta stižu iz Rektorata Univerziteta u Novom Sadu uz najavu da će ovaj fakultet uskoro imati u ponudi još jedan atraktivan smer - arhitekturu.

Građevinski fakultet obeležio pola veka postojanja

- Arhitektura postoji na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu koji broji čak 16. 000 studenata, a ja smatram da je naša dužnost da pomognemo fakultetima u manjim mestima da privuku veći broj studenata. Važno je omogućiti deci da ostanu da studiraju u svom gradu, jer uopšte nije upitan kvalitet obrazovanja koji daju fakulteti van Novog Sada ili Beograda. Dakle, nema razlike u kvalitetu - naveo je rektor UNS, prof. dr Dejan Madić.

Za pet decenija rada, ovaj fakultet je izrasao u savremenu obrazovno-naučnu ustanovu koju, između ostalog, odlikuje odlična saradnja sa drugim fakultetima, institutima, građevinskom operativom, kao i lokalnom samoupravom.

Građevinski fakultet obeležio pola veka postojanja

Veliki broj uspešnih subotičkih privrednika ponikao je sa ovog fakulteta i ti stručnjaci svojim znanjem i iskustvom kreiraju ambijent dostojan ovog grada - izjavio je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić na jučerašnjoj svečanosti - Spoj nauke i privrede vidljiv je na fakultetu i odvija se u dva smera - zaposleni na fakultetu uvek su spremni da odgovore na zahteve privrede, rešavajući konkretne probleme iz prakse, ali i da ponude privredi nešto novo što će dovesti do pronalaženja nekih optimalnih i racionalnih rešenja. Ponos ove ustanove su i studenti koji svojim aktivnostima šire granicu, nastojeći da promovišu ovaj renomirani fakultet na svakom koraku.

Izvor: Subotica.com
Dan građevinskog fakulteta u Subotici - jubilej pola veka postojanja Dan građevinskog fakulteta u Subotici - jubilej pola veka postojanja Dan građevinskog fakulteta u Subotici - jubilej pola veka postojanja Dan građevinskog fakulteta u Subotici - jubilej pola veka postojanja Dan građevinskog fakulteta u Subotici - jubilej pola veka postojanja Dan građevinskog fakulteta u Subotici - jubilej pola veka postojanja Dan građevinskog fakulteta u Subotici - jubilej pola veka postojanja Dan građevinskog fakulteta u Subotici - jubilej pola veka postojanja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 nedelju i 3 dana
Komentara: 4
Pregleda: 2663
Povezane teme

velika većnica

građevinski fakultet

milan trifković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.